İmplant Nasıl Yapılır?
İmplant, eksik diş köklerini metal vidalar ile gerçek dişlerin işlevlerine sahip suni dişler ile biçime sokan uygulamadır.
İmplant, eksik diş köklerini metal vidalar ile gerçek dişlerin işlevlerine sahip suni dişler ile biçime sokan uygulamadır.
İmplant, eksik diş köklerini metal vidalar ile gerçek dişlerin işlevlerine sahip suni dişler ile biçime sokan uygulamadır. Doğal diş kökleri eksik olduğunda implant
alternatif bir seçenek olarak uygulanabilir. İmplant tedavisinde uygulanan işlem komşu dişlere zarar vermez.
İmplant Çeşitleri Nelerdir?
İmplantların pek çok türü bulunmaktadır. Diş hekimi muayenesinden sonra hastaya en uygun implant yöntemi belirlenir ve tedaviye başlanır. İmplant çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;
Subperiostal implantlar: Kemik üzerinden ölçü alınarak hazırlanan bir implant türüdür. Çiğneme gücü tüm çene kemiğine dağıtılır ve kafes biçimindedirler. Günümüzde en çok tercih edilen implant türlerinden biridir.
İntramukozal insertler: Titanyumdan üretilen implant türüdür. Protezlerde kullanılır fakat günümüzde pek tercih edilmeyen bir implant türüdür.
Endostall implantlar: Bir veya birden fazla diş eksikliğinin sonucunda uygulanan implant çeşitleridir. Çene kemiğinin içine uygulanır ve günümüzde oldukça tercih
edilen bir implant türüdür.
Endodontik stabilizatörler: Zayıflamış durumdaki dişlerin sabitlenmesi için kullanılan implant türüdür. Sağlam bir çene yapısı oluşturmak için tercih edilir.
Transmandibular implantlar: Kemik hacmindeki güçsüzlükleri ortadan kaldırmak için kullanılan bir implant türüdür. Zor bir tedavi şeklidir, günümüzde tercih edilmez.
İmplant Nasıl Uygulanır?
İmplant tedavisinde kişiye özel bir tedavi uygulanır. İmplant tedavisi, kişinin çene yapısı, diş etlerinin yapısı gibi çeşitli durumlara göre değişiklik göstermektedir. İmplant tedavisinden önce genellikle lokal anestezi uygulanır. Bazı istisnai durumlarda genel anestezi de uygulanabilmektedir. Uygulanacak implantların sayısına bağlı olarak tedavi süresi 30 ila 90 dakika arasında değişebilmektedir. Titanyumdan yapılan küçük bir direğe sahip diş implantı, eksik dişin yuvasına oturtulur.
İmplant Acıtır Mı?
İmplant cerrahi bir işlemdir. İşlemden önce hastaya lokal anestezi uygulanır. Bu sebeple implant işlemi sırasında hasta hiçbir şekilde acı veya ağrı hissetmez. İmplant sonrası yapılan ağrı yorumları, anestezinin etkisi geçtikten sonra hafif ağrı hissedilmesinden kaynaklıdır. Bu hafif ağrılar normaldir. İşlemden sonra hekiminizin önerdiği ağrı kesicileri kullanmakta fayda vardır.
2022 İmplant Fiyatları
İmplant fiyatları, birçok faktöre bağlı olarak değişiklik göstermektedir. Her yıl implant fiyatları özel klinikler, devlet hastaneleri ve özel hastaneler olmak üzere Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenmektedir. Kullanılan materyallerin kalitesi, hekimin uzmanlığı ve dişlerin durumu gibi pek çok faktör bu fiyatlarda değişiklik göstermektedir. Eskişehir Minepol ağız ve diş polikliniğimizden kanal tedavisi randevusu alarak uzman hekimlerimizden detaylı bilgi alabilirsiniz.
Bu yazı Eskişehir Ağız ve Diş Polikliniği Minepol tarafından hastaları bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.
Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.
Tüm Blog YazılarıWhatsapp :
0 (532) 475 08 17Çalışma Saatleri
Haftanın Her Günü
Sabah 09:00
Akşam 22:00