Estetik Diş Hekimliği
Estetik diş hekimliği, daha iyi bir gülüş elde etmek için gerekli görüldüğü durumlarda uygulanan restoratif tedavilerin tümünü içeren diş hekimliği alanıdır.
Estetik diş hekimliği, daha iyi bir gülüş elde etmek için gerekli görüldüğü durumlarda uygulanan restoratif tedavilerin tümünü içeren diş hekimliği alanıdır.
Estetik diş hekimliği, daha iyi bir gülüş elde etmek için gerekli görüldüğü durumlarda uygulanan restoratif tedavilerin tümünü içeren diş hekimliği alanıdır. Dişler, direk görüş alanındadır ve kişinin dış görünüşünü doğrudan etkiler. Bu nedenle çoğu birey, dişlerinin görünümünü önemsemektedir. Kişinin özgür ve özgüvenli bir şekilde gülümseyebilmesi için gülüş tasarımını da içine alan birçok restoratif tedavi seçeneği bulunur.
Restoratif Tedaviler Nelerdir?
Kaybedilen diş dokuları, doku dolgu maddeleriyle yeniden restore edilebilmektedir. Çürük diş dokusu temizlendikten sonra diş, diş rengi ile uyumlu çeşitli renk seçenekleri sayesinde fark edilmeyen, halk arasında beyaz dolgu olarak da adlandırılan kompozit materyaller ile restore edilir.
Diş rengi doğuştan koyu olan veya sonradan farklı nedenlerle sararan bireylerin dişlerine diş beyazlatma tedavileri uygulanabilmektedir. Diş beyazlatma tedavisinin uygulanması dişin diş ve diş etlerinin sağlıklı olması gerekir. Evde uygulanan beyazlatma tedavisinde, diş hekimi tarafından hastaya özel bir beyazlatma jeli verilir ve hasta bu jeli düzenli periyotlarla kendisi uygular. Klinik tipi beyazlatma tedavilerinde ise klinik ortamında diş etleri izole edilip korunarak, dişlere sürülen özel bir beyazlatma jeli, ışık cihazıyla aktive edilir. Tedavi sonrası dişlerde 2-4 ton arası renk açılması gözlenir.
Dişlerdeki boyut farklılıkları nedeni ile dişler arasında görülen boşluklar, estetik kompozit restorasyonlar ile pratik bir şekilde düzeltilebilir.
Travma sonucu kırılan diş vakalarında, dişin çekilmeden sağlıklı çiğneme fonksiyonlarının geri kazandırılması, estetik görünümünün geri kazandırılması ve konuşma fonksiyonlarının olumsuz etkilenmemesi için kırık parçanın özel yöntemlerle yerine yapıştırılması tekniği uygulanmaktadır.
Kötü beslenme alışkanlıkları ve dişlere gerekli bakımın sağlanamaması, zamanla dişlerde yıpranmaya ve hatta diş kayıplarına sebebiyet verir. Diş kaybı genetik nedenlerden dolayı da meydana gelebilir. Bu gibi durumlarda porselen, zirkonyum gibi diş eti ile uyumlu materyaller ile diş kaplama tedavileri uygulanabilir.
Dişeti sağlığı, diş sağlığı kadar önemlidir. Sağlıklı dişetleri de birçok nedenle doğal pembe görünümünü kaybedebilir. Bununla birlikte bazı kişilerde gülümseme esnasında diş etleri fazla açığa çıkabilmektedir (gummy smile). Bu tür şikayetlerde küçük bir lazer işlemi ile diş eti rengi sağlıklı bir görünüme kavuşturulabilir veya diş eti seviyelendirme tedavisi uygulanabilir.
Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.
Tüm Blog YazılarıWhatsapp :
0 (532) 475 08 17Çalışma Saatleri
Haftanın Her Günü
Sabah 09:00
Akşam 22:00