Splint Nedir ?
Splint, dişlerin aralarında durabilen, takılıp çıkarılabilen ve hem alt çeneye hem de üst çeneye uygulanabilen şeffaf apareylerdir.
Splint, dişlerin aralarında durabilen, takılıp çıkarılabilen ve hem alt çeneye hem de üst çeneye uygulanabilen şeffaf apareylerdir.
Çene ağrısı ile kendini belli eden çene eklemi rahatsızlıkları ağzın tek tarafında görülebileceği gibi her iki tarafında da görülebilmektedir. Çiğneme sırasında rahatsız edici bir his yaratan bu hastalık çeşitli nedenlerle meydana gelebilir.
Çene Eklemi Rahatsızlıklarının Nedenleri
Çene eklemi rahatsızlıkları genellikle kaslardaki yaralanmalar nedeniyle oluşan iltihaptan kaynaklanır. Bu iltihaplanma ise yüzünüzün şişmesine, çeneden ses gelmesine neden olabileceği gibi migren tarzı baş ağrılarıyla da kendini belli edebilir. Kişiden kişiye farklılık gösteren çene eklemi iltihaplanmasının belli başlı nedenleri şunlardır;
Çene Eklem Hastalıkları Tedavisi
Dijital Eklem Splint Nedir ?
Splint, çene hastalıkları tedavisinde en fazla kullanılan yöntemlerin başında gelmektedir. Şeffaf formda ve dişlerin arasına konularak kullanılan splintin farklı modelleri de vardır. Splint, çenenin formda kalmasını sağlamak amacıyla kullanılır. Splint kullanımıyla beraber zamanla çenenin doğru formda kalması sağlanır. Zamanla çene doğru biçimine kavuşur ve çenedeki sorun ortadan kalkar.
Splint Tedavisi Ne Kadar Sürer ?
Splint tedavisinin kullanım süresi var olan eklem hastalığının durumuna, özelliğine ve gidişatına göre değişir. Öncelikle röntgen çekimi yapılarak hastalığın durumu incelenir. Diş hekiminin uygulayacağı tedavi yönünde gün içerisinde belirli saatlerde veya tüm gün kullanılabilir. Gelişim sürecini takip etmek için kontrol yapılmakla birlikte splint kullanım süresi yaklaşık 3 ile 6 saat arasında olabilir.
Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.
Tüm Blog YazılarıWhatsapp :
0 (532) 475 08 17Çalışma Saatleri
Haftanın Her Günü
Sabah 09:00
Akşam 22:00