online randevu formu

Sallanan Diş Tedavisi

Yetişkinlerde görülen diş sallanması ciddiye alınması gereken bir konudur.

Sallanan Diş Tedavisi  | Minepol

Aksi takdirde sallanan dişinizi bir süre sonra kaybedebilirsiniz. Sallanan diş tedavisi için önceliklerin dişlerin neden gevşediğini ve sallandığını bilmek gerekir. Bu nedenle diş sallanmasının sebebi bulunduktan sonra tedavisi yapılması gerekir. Diş sallanmasının nedenleri; periodontal diş eti hastalıkları, diş yaralanmaları ve diş teli kullanımından kaynaklanabilir.

Diş çeşitli nedenlerden dolayı sallandığı için herkese uygulanan belli bir tedavi bulunmamaktadır. Sallanan dişin tedavisine karar verilebilmesi için ilk etapta dişin sallanma nedeni kesin olarak öğrenilmelidir. Eğer dişiniz sallanıyorsa en kısa sürede uzman diş hekimine gitmeniz gerekir. Diş hekimi farklı tedavi seçeneklerinden size uygun olanı seçecektir.

Periodontal Diş Eti Hastalıkları

Dişinizdeki gevşeklik ve sallanma diş eti hastalığından kaynaklanıyorsa, bir diş hekimi tarafından detaylı bir muayene yaptırmanız gerekir. Dişinizin gevşeklik durumu fazla olsa da kurtarılabilecek pek çok tedavi seçeneği vardır. Öncelikle röntgen çekilerek diş etleriniz arasındaki derinlik özel bir aletle ölçülür. Diş etleri 2-3 milimetre derinlikte olduğu zaman sağlıklı kabul edilir. Üç milimetreyi geçtiği takdirde ise erken diş eti hastalığı veya kemik kaybı ile sonuçlanan ileri düzey diş eti hastalığı görülebilir. Tedavi seçenekleri kök tesviyesi yani kök yüzeylerinin tartardan temizlenerek parlatılması, talaşlamak yani gevşek dişleri birbirine tutturmak için özel maddeler kullanmak ve kök yüzeylerine ulaşmak için diş etlerinin geri çekilmesi, kemik ve diş etlerinin yeniden şekillendirilmesi ve iyileşmesi için dikiş atılmasını içeren bir kombinasyonu barındırır.

Diş Yaralanmaları

Diş üzerine alınan bir darbe, dişin gevşemesine neden olabilir. Eğer darbe alan dişiniz hala düzgün duruyorsa, genellikle kendi kendine birkaç gün veya haftada sağlamlaşır. Dişiniz kendi kendine sağlamlaşıp normal görünse de bazen  sinirin ve kan tedarikinin engellenmesinden dolayı sonradan ölebileceğini bilmek önemlidir. Böyle bir durum yaşanırsa, bir diş apsesi, diş ağrısı, dişte koyulaşma gibi belirtiler görülebilir.

Eskişehir minepol ağız ve diş sağlığı polikliniği olarak dişiniz yaralandığı zaman vakit kaybetmeden bir diş hekimine gitmenizi tavsiye ederiz. Darbe alan dişinizi bir yıl boyunca veya daha fazla süre kontrol ederek sağlıklı olduğundan emin olana kadar takip edebilirsiniz.

Diş Teli Kullanımı

Dişlerde görülen sallanma durumu bazen de diş teli kullanan kişilerde görülebilmektedir. Bu nedenle ortodonti tedavisi gören kişilerin dişlerinin gevşemesi son derece normal bir durumdur. Diş tellerinin dişlerinize yaptığı basınç ile dişleriniz hareket eder ve tedavi tamamlandıktan sonra düzeltilmiş pozisyonda sağlamlaşır. Eğer ortodonti tedaviniz sonlandığı halde dişlerinizde gevşeme devam ediyorsa mutlaka bir diş hekimine görünmeniz gerekir.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP