online randevu formu

İmplant Nedir?

Diş problemleri zamanla hepimizin başına gelen, zorlu ve rahatsız edici bir süreçtir. günümüzün hızlı gelişen teknolojisiyle birlikte diş hekimliğindeki gelişme de artış göstermektedir.

İmplant Nedir? | Minepol

Diş problemleri zamanla hepimizin başına gelen, zorlu ve rahatsız edici bir süreçtir. Günümüzün hızlı gelişen teknolojisiyle birlikte diş hekimliğindeki gelişme de artış göstermektedir. Kişilerin çeşitli sorunlardan dolayı diş ve diş eti problemleri meydana gelebilir. Diş eksikliği de bu problemlerden biridir. Diş eksikliğinin tedavisi için implant işlemi uygulanır.  İmplantı çene kemiğinin içine yerleştirilen, titanyum maddesinden yapılmış vidalar olarak tanımlayabiliriz.  Çene kemiğinin içine yerleştirilen bu vidalar diş proteziyle desteklenir. Dişlerin eksik olduğu kısımlarda zamanla çene kemiğinde erime başlayabilir. Bu erimenin önlenmesi ve ağız yapısının korunması için implant işlemi uygulanabilir. 

İmplant, meydana gelen diş kayıplarında başvurulabilecek ve kaybedilen dişin yerini doldurabilecek en iyi ve en uygun yöntemdir. Kaybedilen dişlerin yerine yerleştirilen kromlar, estetik açıdan da son derece başarılı sonuçlar verir. Bireylerde özgüvenin geri kazanılması ve daha mutlu bir sosyal hayat gibi kazanımlar gözlenir. Dikkatli ve düzenli bakım yapıldığında uzun yıllar kullanıma uygundur ve kişi tıpkı doğal dişleri gibi rahatlıkla her şeyi yiyebilecek hale geldiğinden, sağlıklı beslenmeye de katkı sağlar.

 Bu tedavi yönteminin diğer tedavilerden farkı, sağlam olan komşu dişlere zarar vermemesidir. İmplant, dişlerde kök görevi görür ve doğal dişiniz gibi kullanmanızı sağlar. Yemek yeme, konuşma, gülme gibi durumlarda sıkıntı çekmezsiniz. Diş kökleriniz sağlam olur ve dişleriniz mükemmel bir görünüme sahip olur. İmplantlar düzenli ağız bakımı yapıldığında uzun süre kullanılabilir. İmplant tedavisinden önce kişiye özel bir tedavi programı belirlenir ve bu program doğrultusunda kişinin ağız yapısına ve problemlerine göre tedavi yöntemi uygulanır. İki tür implant yöntemi vardır;

Endosteal implant: Endosteal implant, cerrahi yolla çene kemiğine yerleştirilir. Daha sonra ise diş eti dokusunun iyileşmesi ile birlikte diş eti şekillendirilir. 

Subperiostal implantlar: Bu implant türü, diş eti dokusunun alt kısmına yerleştirilen bir metal çerçeveden oluşur. Metal çerçeve içinde bulunan materyaller buradaki diş etlerinden dışarıya çıkar ve implantlar monte edilir. 

İmplantın Avantajları Nelerdir?

Dişlerde oluşan boşlukları tamamlamak için uygulanan implant tedavisinin birçok avantajı vardır. Bunlar;

Kusursuz Görünüme Sahip Olmak 

Diş implantları orijinal dişleriniz gibi görünür ve sizlere doğal bir diş hissiyatı verir. Ayrıca kemikle birlikte  kaynaşacak şekilde uygulandığı için kalıcıdır.

Gerçek dişle implant arasındaki farka göz atacak olursak görünüm ve gerçek diş hissi söz konusu olduğunda, diş implantları ve gerçek dişler arasındaki tek fark, implantların gerçek dişler olmamasıdır. 

Akıcı Konuşmaya Sahip Olmak

Ağıza uygun olmayan protezlerde, dişler ağız içinde konuşrken yanlış telaffuza neden olabilir. İmplant ise dişlerin kayma riski olmadan rahat bir şekilde konuşmanıza olanak sağlar. 

Sağlam Diş Kökü

Dişlerinizin kökleri ağaç kökleri gibi çenenize tutturulmuştur.  Bir dişi kaybettiğinizde, orada bir boşluk oluşur ve implant tedavisi ile bu kökler yeniden yapılmış olur.

Yemek Yeme Kolaylığı

Takma dişler çoğunlukla kayar ve besini çiğnerken tat almanızı zorlaştırır. implantlar, doğal dişleriniz gibi hissiyat verir ve olağan dışı çaba sarf etmeden ve keyifle yemek yemenizi sağlar. 

Özgüveninizi Arttırır

Diş implantları gülüşünüzün güzelliğini ön plana çıkarır ve kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlar.

 

Ağız Sağlığı 

İmplantlar, sağlam olan komşu dişlere zarar vermezler. İmplant, dişlerde kök görevi görür ve doğal dişiniz gibi kullanmanızı sağlar.Diş kökleriniz sağlam olur ve dişleriniz sağlıklı ve mükemmel bir görünüme sahip olur. İmplantlar düzenli ağız bakımı yapıldığında uzun süre kullanılabilir.

İmplant Tedavisi Nasıl Uygulanır?

İmplant tedavisinden önce hastaya genellikle lokal, baz durumlarda ise genel anestezi uygulanır. Bu sayede hasta işlem sırasında acı çekmez. Ancak işlem sonrasında,  gün içinde hafif ağrı meydana gelebilmektedir. Bu normal karşılanır ve doktorunuzun önerdiği ağrı kesiciyi içmeniz tavsiye edilir. İmplantın sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için tedavi sonrası düzenli ağız bakımı ve kontrolleri yapılmalıdır.  Düzenli diş fırçalama ve doktorunuzun önerdiği diş ipleri ile ağız hijyenine önem vermelisiniz. İmplant tedavileri, uzman diş hekimleri tarafından steril bir ortamda uygulanması gerekir. Hijyenik olmayan kötü koşullarda uygulanan implant tedavilerinin yan etkileri mutlaka olacaktır. Bu sebepten dolayı hastalarda farklı sağlık sorunları da meydana gelebilir. 

 

İmplant Kimlere Uygulanır?

İmplant tedavisinin uygulaması 18 yaşını doldurmuş kişilerin çene ve yüz hatlarının gelişimi tamamlanmış olan bireylere uygulanabilir. Tedaviye başlamadan önce çene yapısının tedaviye  uygun olup olmadığını  anlamak için röntgen çekilir. Kemik erimesi olan hastalar için uygun tedavi aldıktan sonra implant işlemi uygulanabilir. Kan sulandırıcı ilaç kullanan hastalarda ise tedaviden önce ilaçlar kesilir. İmplant tedavisi uygulanmadan önce hastalar kontrollerden geçirilerek implantı engelleyecek unsurları olup olmadığı araştırılmalıdır. 



İmplant Fiyatları Neye Göre Belirlenir?

Diş İmplant fiyatları, implant yapılacak yılın kur artışına ve tercih edilen implant markasına göre ile fiyatlarında değişiklik olabilmektedir. İmplant tedavisi fiyatı belirlenmeden önce hasta muayene edilir, bitiminden sonra fiyat hesaplanarak hastaya bildirilir. Bu tedavide fiyat belirleyen asıl faktörler ise; muayene yapacak hekimin uzmanlığı, hastanın eksik olan diş miktarına ve implantın uygulanacağı bölgeye göre belirlenmektedir. İmplant tedavisinin ücretleri her yıl Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından belirlenmektedir. Türk Diş Hekimleri Birliği tarafından tavsiye edilen implant  fiyatları o yılın taban fiyatı olarak sunulur. Klinik ve diş hekiminin uzmanlığına göre fiyatlar değişmektedir. 

İmplant tedavisi kaybedilen ve boşluk oluşan dişler için en uygun tedavi yöntemlerinden biridir. Doğal dişlerle uyumlu olan implantlar doğal diş hissiyatı verir ve yemek yerken, konuşurken sizi rahatsız etmez. İmplant tedavisinden sonra düzenli ağız ve diş hijyenine dikkat edip, düzenli kontroller yapılırsa uzun süre kullanılabilir. Eskişehir Ağız ve Diş Polikliniği Minepol, uzman hekim kadrosu ile hizmet vermektedir. Eskişehir implant tedavisi için diş hekimi randevusu oluşturarak kısa sürede diş problemlerinizden kurtulabilirsiniz.

 

Bu yazı Eskişehir Ağız ve Diş Polikliniği Minepol tarafından hastaları bilgilendirme amacı ile yazılmıştır.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP