online randevu formu

Gülüş Estetiği Teknikleri İle Neler Yapılabilir?

Dişin sert ve yumuşak dokularını ilgilendiren tüm sorunlar ve mevcut estetik şikayetlerin teşhis, tedavi ve takibini gerçekleştiren uygulamalar estetik, kozmetik, restoratif diş hekimliği uygulamalarıdır.

 Dişin sert ve yumuşak dokularını ilgilendiren tüm sorunlar ve mevcut estetik şikayetlerin teşhis, tedavi ve takibini gerçekleştiren uygulamalar estetik, kozmetik, restoratif diş hekimliği uygulamalarıdır. Hastada var olan estetik sorun, uygulanacak tedavi yöntemini belirler. Tedavi gerektiren estetik sorunlar çok çeşitli olabilir. Diş estetiği için kullanılan birçok tedavi yöntemi vardır. Tedavi yöntemleri belirlenirken estetik sorunların ne tür bir teknikle ve  materyalle yapılacağına hekim karar verecektir. Konum, şekil ve kapanış bozukluğu gösteren önde ya da geride duran çapraşık dişler olabilir. Bu dişler için bonding tedavisi düşünebileceği gibi lamina ya da porselen kron da planlanabilir. Dişler arasındaki boşluklar yine adheziv sistem dediğimiz  rezin materyallerin klinik şartlarda tabakalanarak dişe yerleştirilmesi ile  yapılan bonding ile kapatılabilir. Bunun dışında laboratuvarda hazırlanıp hasta ağzında uygulayabileceğimiz porselen lamina ya da yaprak porselen ile kapatılabilir. Daha büyük boşluk var ise ortodontik tedavi sonrasında konum bozukluğu, şekil bozukluğu düzeltilir. Ancak şekil bozukluğu hastayı rahatsız ediyorsa estetik planlamalara daha sonrasında da devam edebiliriz. 

Kısa, küçük veya kırık dişlerin restorasyonu için  ise farklı yöntemlerimiz var. Bunun için estetik planlamada tekrar kontürleme dediğimiz kozmetik rekonstrüksiyon ile dişin şekli düzeltilebilir. Çürük ve çatlak olan dişler için kompozit dolgularla ya da inleyonley dediğimiz dolguları da yapabiliriz. Kırık dişler bonding yöntemi, lamina veya ihtiyaca göre porselen zirkon kronlarla planlanarak restore edilebilir. Lekeli veya renklenen dişler için estetik planlama yapılırken bleaching dediğimiz beyazlatma planlanabileceği gibi renklenmenin miktarına göre lamina ya da bonding sistemi ile gülüş tasarımı yapılabilir ve diş estetiği bu şekilde sağlanır. Günümüzde en popüler olan estetik uygulama, dişlerdeki düzenlemeler ile bayanların  da erkeklerin de daha güzel, daha düzgün ve daha beyaz dişlerle gülümsemelerine yardımcı olur. 

 

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP