online randevu formu

Eskişehir Çocuk Diş Hekimi; Pedodontist

Pedodontist diğer adıyla çocuk diş hekimliği 0-13 yaş çocukların süt ve daimi dişlerinin korunmasını amaçlayarak, çürük, kırık, travma, genetik ve benzeri problemlerin giderilmesi ile ilgilenir.

Eskişehir Çocuk Diş Hekimi; Pedodontist | Minepol

Pedodontist Kimdir?

 Pedodontist, çocukların ağız ve diş sağlığını bebeklik dönemlerinden itibaren takip eden diş hekimidir. Pedodontistlerin öncelikli hedefleri kliniğine gelen çocuklara ağız ve diş bakımının önemini benimsemelerini sağlamaktır. Pedodontistler hem aileyi hem de çocukları diş bakımı konusunda bilgilendir. Çocuğun beslenme alışkanlıklarının düzenlenmesine yardımcı olur.

Bebekler Ne Zaman Diş Doktoruna Gitmeli ?

Uzmanlar çocukların ilk diş hekimi ile tanışmalarının 6-13 arasında yani süt dişlerinin çıkmaya başladığı zaman olduğunu söylüyor. Böylelikle bebeğin ağız ve diş gelişimi gözden geçirilir.

Süt Dişlerinin Önemi Nedir ?

6. aydan itibaren çıkmaya başlayan süt dişleri 3 yaşına kadar tamamlanır ve toplamda 20 adet süt dişi çıkar. Süt dişlerinin görevi, konuşmayı, beslenmeyi sağlamak ve arkadan gelecek dişler için yer tutmaktır. Süt dişleri kaybedildiği zaman bu yer tutuculuk ortadan kalkar. Dişlerde eğriliklerin olmasını önlemek amacı ile diş kaybına takiben yer tutucular  yapılmalıdır. Süt dişlerinin dökülmesi çocuklar arasında farklılık göstermektedir. Çocuklarda süt dişleri 6-7 yaşlarında ön dişler ile dökülmeye başlar ve 12 yaş civarında ise 2. süt azı dişlerinin dökülmesi ise tamamlanır.

Yer Tutucu Nedir ?

6 aylıkken çıkmaya başlayan ve 3 yaşına kadar çıkmaya devam eden süt dişleri normal şartlarda 6-7 civarında dökülmeye başlar. Yer tutucular vaktinden önce çekilmesi gereken süt dişlerinin, gelecek dişler için yer tutma görevini sağlaması için yapılır. Yer kaybının önlenmesi için yapılan yer tutucuları, hekimin aldığı ölçüden sonra teknisyenler hazırlar. Hazırlanan yer tutucular pedodontist tarafından hastanın ağzına uygulanır.

Yer tutucular sabit ve hareketli olmak üzere iki şekilde yapılır. Sabit yer tutucular, destek diş üzerine yapıştırılarak uygulanır ve daimi diş tutucular diş hekimi tarafından çıkarılır.

Hareketli yer tutucular ise çocuk tarafından çıkarılır. Yer kaybının sağlıklı bir şekilde önlenebilmesi için hareketli yer tutucular yalnızca yemek yedikten sonra dişleri fırçalamak için çıkarılmalı ardından tekrar takılmalıdır.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP