online randevu formu

Diş Estetiği ve Gülüş Tasarımı

Diş estetiği, daha iyi bir diş görünümü elde etmek için günümüzde en fazla tercih edilen bir estetik diş hekimliği uygulamasıdır.

Diş Estetiği ve Gülüş Tasarımı | Minepol

Diş Estetiği

Diş estetiği uygulamaları sayesinde dişlerde ve diş etindeki var olan problemler düzeltilerek güzel bir gülümseme kazandırılır. Diş estetiğinin amacı, güvenle gülümseyebilmeniz için dişlerin sırasını korumak, yapısını iyileştirmek, rengini ve şeklini güzelleştirmektir. 

Diş Estetiği Nasıl Yapılır ?

Dişlerin genel görünümünde var olan problemler daha iyi bir diş görünümü ve gülümsemeye sahip olmak için diş estetiği ile çözüme kavuşturulur. Estetik diş hekimi kişinin ihtiyaçlarına yönelik tedavi yöntemini belirlemek için gerekli muayeneleri gerçekleştirir.

Ortodontik diş problemleri, çene uyumsuzlukları, dişte oluşan renk bozuklukları, çarpışık dişler gibi birçok problem diş estetiği ile giderilebilir. Kronolojik muayene diş hekimi tarafından yapıldıktan sonra radyolojik muayene gerçekleştirilir. Hastanın ihtiyaçları çene profil ölçüleri alınarak belirlenir. Hastanın ihtiyaçlarına göre tedavi planı yapıldıktan sonra doğal görünümden uzaklaşmadan daha iyi bir diş görünümüne kavuşması sağlanır.

Estetik Diş Hekimi Kapsamında Neler Yapılır ?

Günümüzde estetik diş tedavilerinde yaşanan gelişmeler ile mükemmel bir gülüşe ulaşmak için uygulanan bir takım işlemler vardır. Gülüşü ve dişleri ideal hale getirmek için estetik diş hekimliği kapsamında uygulanan bu işlemler; gülüş estetiği, diş eti estetiği (pembe estetik), diş beyazlatma, kompozit bonding uygulamaları, porselen lamina uygulamaları, full estetik porselen kuronlar ve implant uygulamalarıdır.

Gülüş Tasarımı

Gülüş tasarımı, çeşitli nedenlerle bozulan diş ve diş etlerinin hastanın yüz şekilleri ve ihtiyaçları göz önünde bulundurularak olabildiğince güzel ve doğal hale getirmektir. Estetik diş hekimliği kapsamına giren ilk kavramlardan biri olan gülüş tasarımı, birçok işlemin bir arada uygulanmasıyla ve tamamen kişiye özel gerçekleştirilir.

Gülüş Tasarımını İçeren İşlemler ?

Her hastanın ihtiyacı farklı olacağı için yapılacak işlemler kişiye özel olarak belirlenir. Gülüş tasarımı işlemleri belirlenirken hastanın yüz hatları, cinsiyeti, yaşı ve beklentileri gibi faktörler dikkate alınır. Gülüş tasarımına başlarken ilk etapta dişlerde var olan çürükler tedavi edilir, diş temizleme işlemi uygulanır. Ardından hastaların ihtiyaçlarına göre diğer işlemlere geçilir. Bu işlemler çoğunlukla; gingivektomi adı verilen diş eksiklerinin implant ve protez uygulamalarıyla telafi edilmesi, porselen lamineler ve kaplamalar, zirkonyum kaplamalar ve ortodontik tedavilerdir.

Gülüş Tasarımı Nasıl Yapılır ?

Her hastanın kendine özgü ağız ve diş yapısı olduğu için gülüş tasarımı standart gibi görünsede kişiye özel yapılması gereken bir tedavidir. Gülüş tasarımı için öncelikle hastanın dişlerindeki ihtiyaçlar giderilir. Daha sonra en ideal ve estetik gülüş sağlamak için gerekli olan işlemler yapılır. Tedavi planı yapıldıktan sonra eğer dişlerde ortodontik tedaviye gerek duyulmazsa öncelikle diş etlerinde mevcut olan seviye bozuklukları düzenlenir. Eğer dişlerde eksiklik varsa implant ile eksik dişler tamamlanır. İhtiyaç duyulması halinde beyazlatma işlemi uygulanır. Ardından dişlerdeki biçimsel bozukluklar estetik kompozit dolgular ile düzeltilir. Bu yöntemlerin yeterli gelmediği durumlarda ise porselen lamine ve kaplamalar ile zirkonyum kaplamalar devreye girer. Yapılan bütün diş eti ve diş uygulamaları sırasında dudak şekli ve konturu da göz önünde bulundurularak yapılacak tasarıma son hali verilir.

Diş Estetiği ve Gülüş Tasarımı Fiyatları

Diş ve diş etinde bulunan problemleri gidermek, dişlerin genel yapısını düzeltmek ve estetik bir gülüş sağlamak amacıyla yapılan diş estetiği ve gülüş tasarımı tamamen kişiye özel olarak yapılan tedaviler olduğu için fiyatları da kişiye göre değişmektedir. Diş estetiği ve gülüş tasarımı fiyatları; hastanın istek ve ihtiyaçlarına, dişlerindeki problemin büyüklüğüne ve tedaviyi uygulayacak hekimin uzmanlığına göre değişmektedir. Diş estetiği ve gülüş tasarımı fiyatları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz kliniğimiz ile iletişime geçebilirsiniz.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP