online randevu formu

Diş Estetiği Nedir ?

Eskişehir’de diş estetiği konusu özellikle diş tedavisi gören hastalarımız tarafından çok sık sorulmaktadır.

Diş Estetiği Nedir ? | Minepol

Eskişehir’de Diş estetiği konusu özellikle diş tedavisi gören hastalarımız tarafından çok sık sorulmaktadır.Diş Estetiği, diş ve diş etinin yeniden şekillendirilmesi olarak tanımlanır. Estetik Diş Hekimi, kişinin diş ve yüz yapısını değerlendikten sonra, en uygun şekilde diş estetiğini gerçekleştirir. Diş eti bakımı, dişlerin yapısı ve görünümü dışında; yüz şekli de estetiğin en doğru şekilde yapılması için önemlidir. Diş sağlığı bilgisinin yanı sıra, estetik bilgisi de önemli olduğundan en iyi Eskişehir diş hekimi estetik diş uygulaması için tercih edilmelidir.

 

Var olan kalıcı lekelerin giderilmesinde diş beyazlatma yöntemi kullanılır. Dişlerinizin kusursuz bir beyazlıkta olması sağlanır. Beraberinde yapısı zarar görmüş, orantısız olan dişlerde de diş estetiği uygulanır. Çene yapınıza göre dişlerinizin küçük olduğu tespit edilirse, bu sorunun çözümünü diş estetiği yöntemi ile sağlayabilirsiniz.

 

Tedavi, dişlere kimyasal olarak bağlanabilen seramik maddelerle yapılmaktadır. Diş eti ve dokusuna hiçbir şekilde zarar vermeyecek maddeler seçildiğinden estetik sürecinde herhangi bir olumsuzluk yaşanmamaktadır. Porselen ve lamine venerler kullanılarak, dişler estetik bir görünüme kavuşur.

 

Diş Estetiği Kimlere Uygulanır ?

Diş Estetiğinin uygulanma amacı, kişinin istediği gülüşe ulaşmasını sağlamaktır. Bu sebeple uygulama, sadece sağlıklı dişlere yapılmaktadır. Diş etinde herhangi bir problem yoksa, estetik uygulanabilir. Diş eti ya da diş sağlığı problemi olan kişilerde ise ilk olarak sağlıklı diş yapısı elde edilip, sonrasında estetik yöntemler uygulanır. Dişlerde iltihaplanma ya da diş taşı olması, direkt diş estetiği uygulamasının yapılmasını engeller.

15-16 yaşından sonra diş estetiği yapılması uygundur. Bu yaş grubunda estetiği gerektiren durumlar arasında diş etinin normalin üstünde büyüme göstermesi bulunuyor. Kişinin dişleri aslında küçük olmadığı halde, olduğundan küçük gözükebiliyor. Dişlerin çene kemiğinde sürmesi süreci tamamlandıysa, diş estetiği yapılabilir.

Estetik uygulamasının en çok yapıldığı yaş grubunun 30 yaş ve sonrasıdır. Nano teknoloji ile dişlerin beyazlatılması, estetik dolguların yapılması ya da cerrahi kemik oluşturulması gibi estetik tedavileri bulunmaktadır. Tek tek dişlere estetik uygulamasının istendiği durumlarda ise full seramik ve lamineler ile işlem yapılır. 

Yaşlılık belirtileri arasında olan diş eti çekilmesi, dişlerin uzamasına neden olur. Cildin sarkması, damak yapısının bozulmasıyla meydana gelen bu durum, estetik tedavi ile sonlandırılabilir. 

Yaşlanma ve yaşlı görünüm diş estetiği ve gülüş tasarımı ile büyük oranda çözülebilir.

Gülüş tasarımı çalışması ile yaşlı görünümün de önüne geçebilirsiniz.

 

Diş Estetiğinin Önemi

Dişleri tam anlamıyla estetik görünen kişi sayısı sınırlıdır. Bu sebeple diş estetiği tedavisi bir ihtiyaçtır diyebiliriz. Her şeyden önce dişlerinizin güzel görünmesi, iyi bir gülüşünüzün olmasını sağlayacaktır. Bu sayede gülerken dişlerinizi saklamaya çalışmak gibi bir çaba içine girmenize gerek kalmaz. 

Diş sağlığına ve dişlerin estetik görünümüne kavuşan kişilerde özgüvenin arttığı biliniyor. Genellikle konuştuğunda dişleri kötü gözüken kişilerde ağızlarını kapatarak konuşma eğilimi vardır. Bu durum kişinin kendine olan güvenini büyük ölçüde azaltır. Estetiğin yapılmasının ardından hissedilen güven duygusu ile diğer insanlarla daha kolay iletişime geçilmesini sağlar.

Tedavinin gerçekleşmesi halinde, dişleriniz olduğundan da beyaz görünür. Diş dizilimi ve konumu ayarlanmış olur. Beraberinde diş etinin rengi ve biçimi de estetik bir görünüm kazandığından, hem sağlıklı hem de iyi görünen dişlere kavuşmuş olursunuz. Yapılan işlemin sonunda diş ve dudakların bir bütün halinde olduğunu göreceksiniz. Dişler dudaklara uyumlu şekilde tasarlanacaktır.

Estetik tedavi sonucunda sadece dişlerde değişim görülmez. Kişinin çene yapısı ve yüzündeki ifadede de değişim yaşanır. Bu değişim, altın orana uygun şekilde yapılıyor. Çene, diş ve yüz görüntüsü kendisinde negatif etki yaratanlarda, diş estetiği uygulamasının kesin sonuç verdiği söylenebilir.

Sosyal yaşamınızda ve özel hayatınızda diş problemlerinden ötürü kendinizi eksik hissedebilirsiniz. Estetik uygulamalar yaşadığınız bu eksikliği ortadan kaldırmaktadır.Bu sayede güzel görünen beyaz dişler ile hayal ettiğiniz sosyal yaşantıyı elde edebilirsiniz.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP