online randevu formu

İmplant Tedavisi Nedir?

Hastaların farklı nedenlerden ötürü kaybettiği dişlerin yerine yeni dişlerin oluşturulması, diş implantıdır.

İmplant Tedavisi Nedir? | Minepol

Hastaların farklı nedenlerden ötürü kaybettiği dişlerin yerine yeni dişlerin oluşturulması, diş implantıdır. Uygun malzemelerin kullanılması ile oluşturulan yapay dişler çeneye yerleştirilir. İmplant tedavisi, kaybedilen dişlerin aynı konforda işlevini gerçekleştirmesi amacıyla yapılır. Eksik olan dişlerinizde hem estetik hem de fonksiyonel olarak negatif etkinin giderilmesi, implant diş tedavisi ile mümkündür. Uygulama alanı genişleyen implant tedavisini Eskişehir implant tedavisi, tavsiye diş hekimi aracılığıyla yaptırabilirsiniz. 

Kaybedilen dişlerin implant kullanılarak yeniden oluşturulması, sizi sabit olan yapay dişlere kavuşturuyor. Bu uygulamanın öncesinde kullanılan protezler ya da kanal tedavisi, hastayı oldukça zorlayan tedavilerdendir. Beraberinde kanal tedavide bir dişin eksikliğinin giderilmesi, başka bir dişin eksikliği ile sonuçlanıyordu. Kişinin sağlam olan dişlerinin de zarar görmesi, ömrünün kısalması söz konusuydu. Geliştirilmiş olan implant yöntemi sayesinde doku uyumlu yapay dişler oluşturularak, kayıp dişlerin tedavisi yapılmaktadır.

 

İmplant Nasıl Uygulanır?

Eskişehir diş kliniği yapacağı implant uygulaması için ilk olarak dişleri ve damak yapısını inceliyor. Gerekli değerlendirmeler yapıldıktan sonra bu tedavinin kişi için uygun olup olmadığını belirliyor. Uygulamanın başlamasının ardından ise ağız sağlığının yapay dişler ile kazanılması 3 ile 6 ay arasında değişen bir süreci kapsıyor.

Tedavinin İlk Aşaması

Uygulama, implantların cerrahi bir müdahale ile çene kemiğine yerleştirilmesi şeklinde başlıyor. Bu işlem için lokal anestezi ile ağız uyuşturuluyor. Sonrasında Diş etine ufak kesik atılarak, diş etinin ortaya çıkarılması sağlanıyor. Kemikte implant kökü için yer açılıyor. Ardından implant, oluşturulan boşluğa vidalanıyor. Vida, iyileşme süreci boyunca orada kalmaktadır. Yerleştirilen vidanın kemiğe yerleştirilmesiyle birlikte vida etrafında osteointegrasyon oluşur ve implant çene kemiğine tutunur.

Tedavinin İkinci Aşaması

Osteintegrasyon tamamlanma sürecinden sonra vidanın üzerine diş eti uyumlandırma parçası yerleştirilir. 1 hafta kadar beklenir ve sonra proteze uyumlu parça yerleştirilerek ölçü aşamasına geçilir.

Tedavinin Üçüncü Aşaması

Alınan ölçüler sonrasında protez planlaması yapılır ve hastanın fonksiyon ve fonasyonunu ağlayacak olan protez hasta ağzına yerleştirilir. Doğru ve düzenli ağız bakımı ile hasta uzun yıllar implantlarını ve üzerine yapılan estetik protezleri kullanabilir.

İmplant Kimlere Uygulanır?

Kayıp dişiniz implant uygulamasının yapılması, diş etlerinizin bu tedaviye uygun olması haline yapılabilir. Damakta kullanılacak olan malzemeler için damak kalınlığının uygunluğu önemlidir. Çene kemiklerinin yapısı, yüksekliği; tedaviyi kabul edecek nitelikte olmalıdır. İmplant yerleştirildikten sonra ağızda kaldığı sürede diş etlerinin sağlıklı olması önemlidir. Uygulamanın ardından diş etlerinde herhangi bir sorun yaşanmayacağına emin olunmalıdır. Hastanın sağlık durumu yeterli olduğu sürece, tedavi uygulanabilir.

Diş eksikliği olan kişilere yapılan implant tedavisinde 18 yaş sınırı bulunur. Bu sınırlanmanın altında kalan kişilerin çene yapısı gelişimini tamamlamamış olduğundan, tedavi uygun görülmez. Yaş sınırlaması ve kişinin kemik yapısı, diş yapısı kriterlerine uygun olması halinde implant tedavisi yapılabilir. Eskişehir diş hekimi yaptığı incelemeler dahilinde, tedavinin sizin için uygun olup olmadığına karar verecektir.

Tedavi Hangi Hastalar İçin Avantajlıdır?

Tedavinin hasta için bir avantaj olarak görülmesi, tüm dişlerin kaybedilmiş olduğu ve protez taşınabildiği durumlarda mümkündür. Böyle bir durumda kişinin diş etlerinin implant için de uygun olduğu sonucuna varılır. Genellikle bu tip hastalar, protezlerin hareketli olmasından şikayet ederek implant tedavisine başvurmaktadır. Ayrıca hastaların olası kemik erimelerinin önüne geçilmesi bu tedavi yöntemi ile olur. Alt çene ve üst çene için dişlerinin tamamını kaybeden kişilerde uygulama yapılabilir. Doktorunuz aracılığıyla tedavi hakkında detaylı bilgi alabilir, uygulamanın sizin için hangi avantajlar olduğunu öğrenebilirsiniz.

Minepol
blog

Ağız ve Diş Tedavileri
ile ilgili yenilikçi bilgiler, püf noktalar, bakım önerileri ve daha fazlası blog sayfamızda. Keşfet!

Blog sayfamızdaki tüm içerikler hasta bilgilendirme amaçlıdır.

Tüm Blog Yazıları
bize ulaşın
info@minepol.com.tr 0 (222) 220 55 55

Whatsapp :

0 (532) 475 08 17

Çalışma Saatleri

Haftanın Her Günü

Sabah 09:00

Akşam 22:00

adres

İsmet İnönü 1.Cad. No:102D
Tepebaşı / Eskişehir

Harita Göster
bizi sosyal medyada takip edin
sizinle tanışmaktan mutluluk duyarız

bilgi almak istediğiniz konular

  • pedodonti
  • ortodonti
  • estetik diş hekimliği
  • endodonti
  • dental implant
  • diş protezi
  • dental görüntüleme
  • çene eklemi
  • ağız kokusu
  • diğer
RANDEVU AL
WHATSAPP